فیلم "خبرنگاران ویدئویی برمه"

تقریبا نمی توان رسانه های اتحادیه میانمار را مستقل نامید. بندرت اخبار این کشور بسته به جهان بیرون می رسد، زیرا آنجا خبرنگاران در معرض دستگیری، اذیت و آزار و خشونت مقامات کشور قرار می گیرند.اما مستندی تازه داستان کسانی را بازمی گوید که جان خود را برای گزارش کردن حقیقت به خطر می اندازند. فیلم "خبرنگاران ویدئویی برمه" که توسط اندرس اوسترگارد، کارگردان دانمارکی، تهیه شده، سرگذشت گروهی از خبرنگاران ویدئویی است که در خلال سپتامبر 2007 که راهبان در خیابانها دست به تظاهرات مسالمت آمیز زدند، با وجود سرکوب شدید نیروهای دولت مخفیانه گزارش تهیه کردند.


یکی از خبرنگاران پیشین واشنگتن پست در برمه که خواست نامش فاش نشود، به آی جی نت گفت که صدای دموکراتیک برمه که سال 1992 راه اندازی شد، "منبع حیاتی اطلاعات برای مردم برمه است و در کنار بی بی سی و رادیو آسیای آزاد، اخباری قابل اعتماد را از رویدادهای آن کشور مخابره می کند."

این فیلم 84 دقیقه خبرنگار 27 ساله ای به نام "جاشوا" را دنبال می کند که با وجود ترس جانکاه، این اعتراضها را ضبط می کند. او در این فیلم چنین توضیح می دهد: "وقتی دوربین را برمی دارم، دستانم شروع به لرزش می کند. ضربان قلبم را حس می کنم. اگر مرا با این دوربین بگیرند، به زندان خواهم افتاد."

خبرنگاران برمه در صورت دستگیری اغلب با حبسهای طولانی مواجه می شوند که بنا به گروه "خانه آزادی" در سال 2008 به 59 سال می رسید.
خبرنگار پیشین واشنگتن پست می گوید: "قدرت رژیم کنونی در ساکت کردن مردم نهفته است. آنها با زور حکومت می کنند و هرگاه نارضایتی مردم بصورت اعتراض خیابانی در می آید یا هر چیزی که قدری براندازانه تلقی می شود، آن وقت به زور متوسل می شوند."

در اوایل اعتراضها یکی از سربازها جاشوا را موقع فیلمبرداری می بیند. دوربینش مصادره می شود؛ اما او آزاد می شود و او به پایگاه صدای دموکراتیک برمه در چیانگ مای، در تایلند فرار می کند. درآنجا او فیلمهای خبرنگاران مستقر در برمه را گردآوری می کند و به دفتر مرکزی صدای دموکراتیک برمه در اوسلو می فرستد.

درون برمه، خبرنگاران ویدیویی مرتبا به فیلمبرداری ادامه می دهند. در وب سایت فیلم "خبرنگاران ویدئویی برمه" آمده است: "غریزه نیرومندشان برای فیلمبرداری از هر آنچه که می بینند، بجای قهرمان بازی تعمدی، زندگی آنها را به زندگی مبارزان راه آزادی بدل می کند." فیلمهای آنها از جمله تصاویر سرکوب و قتل راهبان و خبرنگاران در سراسر جهان توزیع می شود و دیدگاه بی سابقه از سرکوبگری رژیم برمه ارائه می کند.

جان شیدلوفسکی، مدیر پروژه بین المللی گزارشگری که بانی مشترک نمایش رایگان فیلم "خبرنگاران ویدئویی برمه" را در واشنگتن بود، می گوید: "این فیلم نشان می دهد که خبرنگاران هنگام به مخاطره انداختن جان خود و دفاع از آزادی چقدر شجاع می توانند باشند. میل این خبرنگاران برای ریسک کردن و ارایه تصویری صادقانه به جهان بیرون برجسته است."

وقتی آن قیام در اواخر سپتامبر کاملا سرکوب شد، دولت برمه صدای دموکراتیک برمه را مقصر انتشار فیلمهای ساختگی و دامن زدن به  ناآرامی معرفی کرد. مقامات دفتر این سازمان را در رانگون، پایتخت سابق برمه، شناسایی کردند و در یورش به آنجا سه خبرنگار را کشتند.

اما با وجود قتل تظاهرکنندگان و خبرنگاران، جاشوا پیمان می بندد که به مبارزه در راه حقیقت ادامه دهد. او در پایان این فیلم می گوید: "من به برمه برخواهم گشت. از میان کوهها خواهم گذشت و هر کاری از دستم براید، انجام خواهم داد."

برای مراجعه به سایت رسمی فیلم به این نشانی بروید.