پژوهشکده مجازی روابط عمومی

پیش بسوی فراگیری روابط عمومی...

پژوهشکده مجازی روابط عمومی

پیش بسوی فراگیری روابط عمومی...

تنزل کشورهای اتحادیه اروپا در فهرست جهانی آزادی مطبوعات

بر اساس فهرست سالانه که از سوی یک سازمان مدافع مطبوعات منتشر می‌شود، آزادی مطبوعات در کشورهای اروپایی متعددی به‌ویژه در اسلوواکی، ایتالیا و بلغارستان به طرز چشمگیری تحلیل رفته است.به گزارش ایسنا، طبق گزارش سالانه سازمان خبرنگاران بدون مرز، اسلوواکی در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش‌ترین افت را داشته و در نتیجه مداخله دولت در فعالیت‌های رسانه‌ها و به‌کارگیری قانونی که حق پاسخگویی خودکار در مطبوعات را تحمیل می‌کند، در مقایسه با سال 2008 به جایگاه سی و هفتم تنزل کرده است.

این فهرست شامل 175 کشور جهان از درجه صفر تا 115.50 بوده که درجه صفر بهترین درجه محسوب شده و دانمارک، فنلاند، سوئد، ایرلند، استونی و نروژ در آن سهیم شدند و بدترین درجه یعنی 115.50 به نام اریتره ثبت شد.

این فهرست برمبنای پرسشنامه‌هایی با 40 معیار از جمله خشونت علیه خبرنگاران، زندانی شدن، حملات فیزیکی، سانسور، مصادره نسخه‌های چاپ شده روزنامه، جست‌وجو و آزار، تهیه شده و همچنین درجه مصونیتی که افراد مسوول در نقض آزادی مطبوعات از آن برخوردارند را مورد ملاحظه قرار می‌دهد.

بدترین امتیاز درمیان کشورهای اروپایی به بلغارستان (مکان شصت و هشتم)، رومانی (مکان پنجاهم) و ایتالیا (مکان چهل و نهم) داده شد.

بر اساس این گزارش، تاثیر جرایم سازمان یافته و هدف گرفته شدن خبرنگاران در سقوط بلغارستان و ایتالیا در این فهرست نقش داشته است. آزار رسانه‌ها توسط سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا، خشونت مافیا علیه خبرنگارانی که به‌دنبال افشای فعالیت آن‌ها بودند و لایحه قانونی که به‌طور چشمگیر قابلیت رسانه‌ها برای انتشار متن مکالمه تلفنی مقامات را محدود می‌کند، توضیح دهنده سقوط ایتالیا در این فهرست برای دومین سال متوالی هستند.

خبرنگاران همچنان در ایتالیا، اسپانیا و همچنین در کشور کرواسی که نامزد پیوستن به اتحادیه اروپا است و در آن صاحب و مدیر بازاریابی هفته‌نامه ناسیونال در 23 ماه اکتبر 2008 توسط یک بمب کشته شد، تهدید فیزیکی می‌شوند.

فرانسه نیز به دلیل تحقیقات قضایی، دستگیری خبرنگاران، حمله به رسانه‌ها و مداخله از سوی سیاستمداران برجسته از جمله نیکولا سارکوزی، رییس جمهور این کشور هشت امتیاز تنزل کرد.

در فهرست آزادی مطبوعات همچنین روسیه به دلیل ادامه قتل خبرنگاران و فعالان حقوق بشر و سانسور در عین مصونیت قاتلان خبرنگاران، برای نخستین بار پس از بلاروس قرار گرفت.

به‌جز گرجستان (مکان هشتاد و یک) و تا اندازه کمتری بلاروس ( مکان151 ام) که دولت آن در بخشی از گفت‌وگوهای جدید با اتحادیه اروپا بهبودهای محدودی در روابطش با مطبوعات داده، خبرنگاران بدون مرز تقریبا در تمامی کشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق شاهد بدتر شدن وضعیت آزادی مطبوعات بوده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد